Trape de fum

Sistemele de ventilatie si evacuare a fumului si caldurii, cunoscute si sub numele de trape de fum, sunt sisteme naturale sau alimentate care elimina fumul dintr-o cladire si permit desfumarea traseelor de evacuare, diminuand deteriorarea cladirii.

Mavisoft ofera sisteme de ventilare a fumului pe cale naturala sau automata. Ventilatia naturala a fumului foloseste flotabilitatea naturala a gazelor fierbinti pentru a conduce fluxul de fum prin gurile de aerisire. Astfel de sisteme au adesea o functie dubla atat pentru ventilarea fumului, cat si pentru ventilarea zilnica. Prin contrast, ventilatia automata se foloseste de senzori pentru deschiderea in mod electric a trapelor de fum. Specialistii Mavisoft asigura montajul trapelor de fum pe acoperis sau in plan vertical.

Trape de fum Bucuresti

Mavisoft Impex ofera solutii pentru desfumarea prin tiraj natural-organizat, folosind admisiile de aer prevazute in Normativ si sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti montate pe acoperisuri si in peretii laterali exteriori.

Mavisoft Impex comercializeaza si monteaza trape de fum in Bucuresti acoperind piata produselor accesibile din punct de vedere al preturilor, avand in acelasi timp caracteristici tehnice suficiente pentru indeplinirea scopurilor pentru care sau fost montate sau pot indeplini cerinte tehnice mai ridicate (cum ar fi rezistenta fizica la impact, izolatia, actionarea, etc).

Societatea Mavisoft este autorizata sa monteze doua tipuri de trape de fum Bucuresti, clasificate dupa modul ce actionare:

 - trape de fum cu actionare pneumatica

 - trape de fum cu actionare electrica.

 Pentru ambele sisteme, in conformitate cu Normativul P118/99, actionarea trapelor de fum Mavisoft Bucuresti poate fi atat automata cat si manuala. In acceptiunea Normativului, atata timp cat initierea actionarii este una manuala, atunci deschiderea este considerata deschidere manuala. Se considera identic si pentru cazul actionarii automate. Actionarea automata a trapelor de fum propuse de Mavisoft se demonstreaza prin existenta senzorului termic care declanseaza deschiderea atunci cand local, la nivelul trapei, se ajunge la temperatura setata (68 sau 93 de grade Celsius) dar trapele pot fi conectate si la un sistem automat de detectie a fumului (o centrala echipata cu senzori termici, senzori de fum) care, de asemenea, in cazul producerii de fum sau temperatura in incinta monitorizata, poate declansa actionarea trapelor din incinta.

Mavisoft comercializeaza trape de fum in Bucuresti cat si in restul tarii, montajul putand fi efectuat atat la coama cat si in camp. In cazul unor acoperisuri terasate, recomandam constructia unor  borduri din zidarie, care sa ridice trapa de fum de la nivelul acoperisului cu cel putin 30 de centrimetri. Hidroizolatia se efectueaza tot de catre echipele de montaj Mavisoft, garantia montajului acoperind izolatia la apa a acoperisului.

Trape de fum acoperis

Trapele de fum pentru acoperis reprezinta atat o sursa excelenta de lumina naturala cat si o unealta de siguranta pentru protectia in cazul unui incendiu. Acestea sunt proiectate pentru a evacua fumul din interiorul cladirii spre exterior in caz de incendiu si ofera o gama larga de beneficii de siguranta la foc fapt, fiind o alegere excelenta pentru orice tip de cladire.

Protejarea cladirii si a ocupantilor acesteia de la distrugerea pe care o poate provoca un incendiu ar trebui sa fie una dintre prioritatile de top. Desi aceste trape de fum montate pe acoperis nu pot preveni aparitia unui incendiu, acestea faciliteaza actionarea in conditii de siguranta in timpul acestuia.

Unul dintre cele mai mari riscuri pentru siguranta oamenilor in cazul unui incendiu nu este focul in sine, ci fumul pe care il produce. Inhalarea fumului este responsabila pentru 50 pana la 80% din totalul deceselor cauzate de incendiu, fapt ce reprezinta un risc serios de siguranta in cazul unui incendiu major.

Montarea unor trape de fum acoperis nu poate impiedica aparitia unui incendiu, dar permite evacuarea caldurii si a fumului periculos din interiorul cladirii. Sistemele de evacuare a fumului actioneaza ca orificii de ventilare in caz de incendiu, permitand fumului sa iasa rapid.

Acest lucru va permite ocupantilor sa iasa din cladire in conditii de siguranta, fara a fi expusi la riscurile inhalarii fumului gros si extrem de periculos pe care il poate produce un incendiu grav in cladirile lipsite de acest sistem.

Evacuarea caldurii si a gazelor prin trape de fum montate pe acoperis nu doar reduce riscul de inhalare ci imbunatateste si nivelul de vizibilitate in cladire, facilitand localizarea si utilizarea iesirilor de urgenta si a scarilor de incendiu.

Trape de fum verticale

Unul dintre cele mai mari beneficii al trapelor de fum verticale este ca reduc nivelul total de pagube pe care un incendiu il poate provoca cladirilor. Focul poate creste rapid temperatura din interiorul cladirii pana la punctul in care daunele structurale sunt inevitabile.

Acest lucru poate insemna ca, pe langa distrugerea echipamentelor si obiectelor existente in incinta cladirii, un incendiu distruge literalmente cladirea. Chiar daca aceasta este in continuare in picioare in urma incendiului, este posibil ca aceasta sa nu fie sigura din punct de vedere structural pentru a continua utilizarea acesteia.

Utilizarea unor trape de fum verticale impiedica acest lucru, permitand caldurii si fumului sa iasa prin tavanul cladirii. Acest lucru previne cresterea temperaturii interioare pana la un punct unde deteriorarile grave sunt inevitabile. In plus, pentru a impiedica caldura sa ajunga la un punct critic, trapele de fum verticale impiedica formarea temperaturii in exces care poate duce la arderea altor materiale din interiorul cladirii, limitand raspandirea totala a unui incendiu.

Siguranta la incendiu se extinde cu mult peste ocupantii obisnuiti ai cladirii, echiparea acesteia cu trape de fum verticale face ca acesta sa fie un mediu mai sigur pentru pompieri si lucratori de salvare in cazul incendiului.

Pentru mai multe detalii sau o cotatie de pret

Pentru a satisface cat mai bine necesitatile clientilor nostri, toate produsele noastre se executa pe baza de comanda, la dimensiunile dorite. Va invitam sa ne contactati pentru cotatii de pret personalizate, in functie de complexitatea proiectului dumneavoastra.

CONTACTEAZA-NE ACUM!

Contact