Sisteme de evacuare

Ferestre de desfumare



Sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti

Nivelele de performanta ale cladirilor in privinta "sigurantei la foc" sunt prevazute in Normativul de Siguranta la Foc a Constructiilor, cu indicatovul P118-99. Mavisoft Impex propune clientilor sai Sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti, respectiv

 - trape de fum,

 - ferestre de desfumare (sau trape de fum verticale),

 - sisteme pentru admisia aerului de compensare

 - consultanta si montaj pentru sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti

 - mentenanta a sistemelor de mai sus, in conformitate cu specificatiile producatorilor de echipamente si cu cerintele din Normativ.

In acceptiunea Normativului, prin desfumare se urmareste extragerea unei parti din fumul si gazele de ardere rezultate in spatiile incendiate, in scopul asigurarii conditiilor de evacuare a utilizatorilor si a folosirii mijloacelor de interventie la stingere, precum si de limitare a propagarii incendiilor (acest pasaj este copiat relativ din Normativ, cap 2.5.1)

Trapele de fum pentru acoperis pot fi atat cu actionare manuala, cat si cu actionare automata, asa cum prevede Normativul, insa un sistem complet de actionare al unui sistem de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti presupune existenta, de regula, a unei centrale, a unor senzori de fum si/sau temperatura si a unuia sau a mai multor butoane de actionare manuala (butoane de panica).

Numarul trapelor de fum care se monteaza  in cladirile vizate este in legatura cu suprafata incaperilor si cu riscul de incendiu calculat iar montajul acestora se va face prin distribuirea lor uniforma pe toata suprafara care va fi desfumata.

In cazul in care nu exista sau nu se pot asigura trape de fum pe acoperisul cladirii, sunt acceptate si ochiuri mobile, respectiv ferestre care se deschid automat in caz de incendiu, cu conditia ca suprafata lor libera sa indeplineasca criteriul suprafetei necesar desfumarii si sa fie situate in treimea superioara a incaperii.

Admisia de aer proaspat de compensare se introduce in partea inferioara a cladirii si trebuei calculata o suprafata in valoare de 60% din valoarea suprafetei gurilor de evacuare a fumului. O suprafata mai mare de admisie aer va contribui in mod nefericit la intretinerea arderii, iar o suprafata mai mica va conduce la imposibilitatea evacuarii fumului in mod suficient pentru evacuarea persoanelor.

Pentru a satisface cat mai bine necesitatile clientilor nostri, toate produsele noastre se executa pe baza de comanda, la dimensiunile dorite. Va invitam sa ne contactati pentru cotatii de pret personalizate, in functie de complexitatea proiectului dumneavoastra.

CONTACTEAZA-NE ACUM!

Contact