Ferestre de desfumare


Pentru asigurarea evacuarii fumului si a gazelor fierbinti rezultate din arderea materialelor combustibile din cladiri, daca respectiva cladire are, in treimea superioara a incintei, ochiuri mobile (ferestre) care  sunt actionate automat in caz de incendiu, atunci suprafata libera a acestor ferestre poate intra in calculul suprafetei necesare pentru evacuarea fumului, conform risculul la incendiu calculat.

 Elemente componente ale trapelor verticale sunt:

Ø Ramă dublă din profile de aluminiu (cu sau fara bariera termica)

Ø Supapa termica

Ø Fiolă termofuzibilă calibrată la 68 sau 93 grade C

Ø Butelie cu gaz comprimat (CO2)

Ø Cilindru pneumatic

Ø Activator pirotehnic

Ø Inchidere din policarbonat alveolar, grosime 16 mm.

 

Dimensiunile de realizare a trapelor de fum verticale se intinde pe o scara de la 500mm X 500mm până la 2000mm X 2000mm.

In acelasi timp, putem oferi posibilitatea montarii de trape de fum verticale folosind sisteme integral electrice, cu actionare de la butoane de actionare prin centrale dedicate. In acest caz, trapele de fum verticale pot fi folosite si pentru aerisire zilnica daca este necesar. Motoarele folosite pentru aceste deschideri sunt conforme cu Certificarile EN 12101-2.

De retinut ca in cazul acestor ferestre de desfumare, suprafata care se ia in calcul pentru a face desfumarea incintei este influentata de gradul de deschidere al ferestrei si aceste ochiuri mobile trebuie sa fie situate in treimea superioara a cladirii.

De asemenea, pentru introducerea de aer de compensare, pot fi folosite golurile sau gurile din fatade, usile incaperilor care se desfumeaza, practicate in peretii exteriori ai constructiei, incaperi sau coridoare in suprapresiune ori care sunt bine aerisite, scari neinchise in case de scari, goluri de introducere, racordate sau nu la canale si ghene.

Pentru a satisface cat mai bine necesitatile clientilor nostri, toate produsele noastre se executa pe baza de comanda, la dimensiunile dorite. Va invitam sa ne contactati pentru cotatii de pret personalizate, in functie de complexitatea proiectului dumneavoastra.

CONTACTEAZA-NE ACUM!

Contact