Scari

Scari din lemn

Scari structura metalica

Alte piese de scaraCu o experienta de peste 10 ani in domeniu, echipa noastra de profesionisti va poate garanta buna executie a unei scari, indiferent ca proiectul necesita o scara dreapta, balansata sau elicoidala, cu intoarcere la 90, 180 sau 360 de grade, din lemn sau din metal, pentru interior sau pentru exterior.

Si pentru ca ne place ca lucrarea sa fie dusa pana la capat, scarile pot fi executate atat cu balustrada din lemn sau metalica, cat si cu balustrada din fier forjat.

Scarile interioare au reprezentat dintotdeauna unul din elementele principale de décor ale unei cladiri, indiferent ca este vorba despre o locuinta personala, un sediu de firma sau un spatiu comercial. Desi rolul principal al scarii este acela de a asigura trecerea dintre doua nivele ale cladirii, in fapt, pentru un efect visual deosebit, scara este una din piesele de rezistenta a arhitecturii cladirii.

Tocmai acesta este motivul pentru care montajul unei scari trebuie facuta sub indrumarea si de catre persoane cu experienta. In functie de designul interior al spatiului in care va fi montata scara, putem avea scari din beton, placate cu lemn, scari pe structura metalica, scari pe structura din lemn sau scari autoportante.

Scarile din beton sunt de cele mai multe ori scari cu forme geometrice regulate, fiind drepte, sau cu intoarcere la 90 de grade, din unul sau mai multe tronsoane de scara, cu sau fara spatiu de repaos (numit si podest sau pod de odihna). scarile fiind construite in acelasi timp cu cladirea, armatura scarilor fiind legata de placa de la nivelul inferior si placa de la nivelul superior. Scarile de beton pot fi placate cu placi ceramice (gresie, granit, marmura, etc) sau cu lemn. Placarea scarilor cu lemn are mai multe avantaje , cele mai importante fiind caldura acestora (lemnul este o pardoseala calda) sau rezistenta in timp.

Scarile pe structura metalica au aparut ca o solutie pentru situatiile in care geometria locului unde era necesara scara nu permitea amplasarea unei scari din beton.

Scarile pe structura metalica pot avea diferite forme,  astfel putand avea scari drepte, scari balansate sau cu trepte in evantai (scari cu intoarcere la 90 sau 180 de grade) si schiar scari in spirala (numite si scari elicoidale sau scari “melc”).

Scarile pe structura din lemn au caracteristici asemanatoare cu cele pe structura metalica, diferentele fiind doar la suportul (structura) scarii.

Scarile autoportante sunt cea mai recenta aparitie in segmental scarilor, fiind mai scumpe decat celelalte modele de scara, dar fiind foarte placate din punct de vedere al esteticului.

Scarile de exterior sunt executate in principal din doua motive: facilitarea accesului la etajele superioare ale unei cladiri sau pentru solutia de iesire in caz de incendiu. Daca in cazul iesirilor de incendiu, specificul acestor scari face ca intreaga scara sa fie executata din profile metalice si table, in cazul scarilor de acces se pot folosi atat profile metalice cat si lemn.

Pentru a satisface cat mai bine necesitatile clientilor nostri, toate produsele noastre se executa pe baza de comanda, la dimensiunile dorite. Va invitam sa ne contactati pentru cotatii de pret personalizate, in functie de complexitatea proiectului dumneavoastra.

CONTACTEAZA-NE ACUM!

Contact