Principalele beneficii in folosirea unui sistem de balustrada din aluminiu

Exista mai multe beneficii ce recomanda folosirea aluminiului pentru constructia unei balustrade exterioare. Unele dintre acestea, precum securitatea adaugata si ridicarea valorii proprietatii sunt bine cunoscute, dar exista alte beneficii mai putin evidente. Printre cele mai notabile sunt:

  • Fiabilitate sporita: Comparat cu alte materiale pentru balustrade, aluminiul este un metal neferos, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa ne facem griji in ceea ce priveste coroziunea sau rugina. Acesta este un material foarte tolerabil, elementele de mediu neafectand aspectul sau calitatea acestuia. Acest material poate rezista cu usurinta la ploaie, zapada si raze UV.
  • Intretinere redusa: Un alt avantaj al unei balustrade de aluminiu este intretinerea foarte scazuta. Cele mai multe sisteme de balustrada necesita anumite sarcini de intretinere, cum ar fi vopsitul. Daca alegeti balustrada de aliminiu acoperita cu pulbere va trebui doar stearsa periodic. Acesta este un motiv suplimentar pentru care acestea sunt din ce in ce mai folosite.
  • Cost redus: Sistemul de balustrada din alumininiu este mult mai ieftin decat fierul forjat sau otelul. Pe de o parte, aluminiul este mai scump decat lemnul, dar nu necesita nici o sarcina de intretinere costisitoare si consumatoare de timp pe care o balustrada din lemn necesita in mod regulat. Aluminiul este destul de accesibil, acesta necesitand o investitie unica, fara costuri suplimentare si intretinere, fapt ce il face sa fie mai avantajos decat alte variante de material.
  • Aspect unic: Unul dintre marile beneficii este aspectul grozav al acestui tip de balustrada. Disponibil in culori, desene si modele ce vor face balustrada sa straluceasca, aceasta este o alegere excelenta pentru imbunatatirea aspectului general al proprietatii.

Punctele de mai sus arata de ce alegerea aluminiului ca material pentru balustrada este una corecta, dar cum se prezinta acesta comparat cu alte materiale folosite. Iata comparatia intre acestea:

  • Aluminiu si otel: Sistemul de balustrada din otel are multe avantaje, insa unul dintre dezavantajele acestuia este faptul ca acesta trebuie revopsit la fiecare cativa ani. Cele din aluminiu sunt disponibile acoperite cu pulbere, ceea ce le face sa para noi ani de zile. Aluminiul ofera, de asemenea, o mare flexibilitate in timpul instalarii. Comparativ cu cele din otel, ce necesita masini speciale de slefuit si torte de taiere in timpul instalarii.
  • Aluminiu si lemn: Cea mai importanta diferenta dintre aceste doua materiale este ca aluminiul nu va putrezi. Atunci cand acesta este acoperit in mod corespunzator, nu necesita nici o intretinere in timpul ciclului sau de viata. Acest aspect este comparat cu lemnul, care poate putrezi. Avand in vedere acest lucru, lemnul trebuie revopsit la fiecare doi ani. In functie de durata de viata a balustradei, este posibil sa aveti nevoie de tratarea balustradelor din lemn cu substante chimice, in comparatie cu aluminiul, care nu necesita tratare suplimentara.
  • Aliminiu si PVC: Unul din motivele pentru care aluminiul este alegerea potrivita consta intr-un indice de dilatare si contractare redus. Un sistem de balustrada din aluminiu isi va pastra forma si dimensiunile chiar si in cele mai extreme temperaturi. Acest lucru este comparat cu PVC-ul, ce se poate micsora sau dilata in functie de temperatura. Un alt dezavantaj consta in deteriorarea sub influenta radiatiilor UV. Comparand cu aluminiul unde razele UV au un impact negativ minim, ceea ce inseamna o culoare frumoasa a sistemului de balustrada pentru o perioada indelungata.

Avand in vedere aceste motive si multe altele, este clar de ce balustrada din aluminiu a devenit una dintre cele mai populare. Daca ati decis curand ca trebuie sa adaugati o balustrada scarii dumneavoastra sau poate sa o reconstruiti, va rugam sa acordati timp pentru a va uita la Galeria noastra de balustrade diferite. Speram sa va auzim curand!

Pentru a satisface cat mai bine necesitatile clientilor nostri, toate produsele noastre se executa pe baza de comanda, la dimensiunile dorite. Va invitam sa ne contactati pentru cotatii de pret personalizate, in functie de complexitatea proiectului dumneavoastra.

CONTACTEAZA-NE ACUM!

Contact