Trape de evacuarea fumului si a gazelor fierbinti

Trapele de fum comercializate de Mavisoft Impex intrunesc cerintele prevazute in Normativul P118-99 si pot fi folosite pentru desfumarea cladirilor rezidentiale, halelor si a cladirilor de birouri.

Detinem in portofoliu atat trape de fum verticale, cat si trape de fum pentru acoperisuri din panouri sandwitch, sau trape de fum acoperis terasat.

Sistemul de actionare al trapelor de fum comercializate de Mavisoft Impex este pneumatic, cu activator pirotehnic, sau valva, actionat cu un impuls de 24 V de la o centrala de actionare.

In acelasi timp cu actionarea trapelor de fum, este obligatorie (conform aceluias Normativ P118-99) actionarea dispozitivelor pentru admisie de aer.

Dimensiuni trape de fum

Pentru a asigura  desfumarea in casele de scari, trapele de fum trebuie sa aiba o suprafata de minimum 5% din suprafata casei scari, insa cel putin 1mp.

Pentru cladiri si hale incadrate in clasa “C” de pericol la incendiu, suprafata de desfumare se ia in consideratie in raport de 1% din suprafata halei. Evident, daca vom avea mai maulte trape, ele vor fi dispuse uniform pe suprafata acoperisului sau la nivelul peretilor, in treimea superioara.

Pentru o desfumare eficienta, se vor avea in vedere, de asemenea, faptul ca gurile de admisie de aer sa fie dispuse opus fata de trapele de fum verticale si la o distanta nu mai mare de 30 de metri. Asigurarea aerului de compensare este o conditie obligatorie a desfumarii, si se poate realiza cu grile de ventilatie sau chiar prin usi, in anumite conditii.

Montajul trapelor de fum pe acoperis

Trapele de fum de acoperis, pe care Mavisoft Impex le comercializeaza, pot fi insotite de baze din tabla sau fibra de sticla, cu sau fara izolatie. Astfel, pentru un montaj corespunzator, ne intereseaza tipul acoperisului, distanta de la trapa pana la coama, in cazul acoperisurilor in doua ape, si distanta dintre pane. Cu aceste date, putem recomanda montajul cu un anumit tip de baza, existand posibilitatea fabricarii unor baze din fibra de sticla care sa aiba acelasi profil ca profilul acoperisului. In anumite cazuri montam trape de fum pe o fundatie construita din zidarie sau chair din elemente din lemn.

Ca elemente constructive, pentru trapele de fum de acoperis avem cupola din policarbonat, care asigura si iluminarea in incinta sau pe casa scarii, rama trapei, din aluminiu, pistonul pneumatic care actioneaza trapa la 140 grade fata de starea inchisa a trapei de fum, butelia de CO2 comprimat, senzorul termic calibrat la 68grade Celsius si activatorul pirotehnic. In cazul achizitionarii unui sistem care sa efectueze si ventilatia periodica, putem pune o rama suplimentara pe care se va monta un motor de actjonare cu o cursa de maximum 300mm sau putem recomanda o trapa de fum cu sistem electric, dare insa va avea obligatoriu actionare prin centrala, atat pentru desfumare cat si pentru ventlatie zilnica.

Pentru a satisface cat mai bine necesitatile clientilor nostri, toate produsele noastre se executa pe baza de comanda, la dimensiunile dorite. Va invitam sa ne contactati pentru cotatii de pret personalizate, in functie de complexitatea proiectului dumneavoastra.

CONTACTEAZA-NE ACUM!

Contact