Stil si eleganta: scari de lemn pentru interior

Preferinta romanilor pentru o locuinta cu etaj se poate observa din statistici sau pur si simplu mergand prin zonele cu dezvoltare imobiliara foarte rapida (cum ar fi in Bucuresti zona Popesti-Leordeni, in general intreg judetul Ilfov, dar nu numai). In aceeasi masura, cautand confort si echilibru in casa, a avea o scara din lemn in locul unei scari placata cu gresie sau parchet devine o norma si nu o exceptie.

De ce imi place mai mult scara din lemn?

Am fost chemati de multe ori sa montam trepte de lemn peste o scara placata cu gresie sau care avea o mocheta simpla peste beton. Din punctul nostru de vedere, a avea trepte din lemn confera casei caldura specifica caminului familial. Lemnul este un material organic, atunci cand calci pe o treapta din lemn, avand picorul gol, este o placere, ceea ce nu as putea spune despre o treapta placata cu gresie sau chiar cu piatra naturala.

Din punct de vedere estetic, o scara din lemn poate sa fie integrata foarte frumos in imaginea generala a casei sau poata sa faca un contrast cromatic foarte frumos cu restul elementelor. De regula, culoarea scarii se alege in fucntie de parchetul din camere sau cu tamplaria usilor si a ferestrelor. Contratreptele pot fi de aceeasi culoare cu treptele, pot fi simple, albe sau pot disparea cu totul. In plus, se poate chiar folosi o semicontratreapta, ca sa nu mai spun ca am vazut combinatii foarte frumoase de treapta din lemn si contratreapta de sticla! Asemenea, balustrada poate fi configurata in mai multe feluri, pornind de la aceeasi culoare si acelasi material cu treptele sau balustri albi pe langa o mana curenta diferita pana la balustrada din materiale diferite (sticla, inox, fier sau elemente din fier forjat).

Costul scarii de lemn

Din punct de vedere al costurilor, analiza se poate face in mai multe feluri. Este evident ca cea mai convenabila scara este o constructie din beton. Insa nu este nici pe departe suficient pentru a asigura un camin calduros si armonios. Avand in vedere ca, in multe case, scara reprezinta un element central, care uneste cele doua etaje, sau spatiul de zi, care este de regula la parter, si spatiul de odihna – dormitoarele de la etaj, cred ca este justificata o bugetare corespunzatoare. In relatie insa cu scari de sticla sau scari pe structura metalica, o scara pe vanguri de lemn este mai ieftina.

In concluzie, o scara de beton placata cu trepte de lemn ar reprezenta o alegere cu un raport calitate/cost ideal.

Cu ce va putem ajuta:

Mavisoft Impex vine alaturi de clienti si ofera cateva servicii pentru a face viata mai usoara clientilor sai:

 - evaluare proiect si ofertare conform proiectului existent

 - evaluare si consiliere la santier

 - masuratori pentru ofertare si masuratori pentru montaj, la locatie

 - executie elemente, transport si montajul scarii de lemn la santier

 - finisaj scara de lemn

 - garantie si postgarantie, intretinere scari din lemn

Pentru a satisface cat mai bine necesitatile clientilor nostri, toate produsele noastre se executa pe baza de comanda, la dimensiunile dorite. Va invitam sa ne contactati pentru cotatii de pret personalizate, in functie de complexitatea proiectului dumneavoastra.

CONTACTEAZA-NE ACUM!

Contact