Pretul unei balustrade din lemn

Pentru a putea evalua pretul unei balustrade din lemn, in linii mari, ne intereseaza lungimea totala a  balustradei, numarul de intoarceri, numarul de balustri de capat si numarul de balustri intermediari, modelul balustrilor si al mainii curente si culoarea.

Luand lucrurile in amanunt, lungimea totala se afla insumand lungimile tronsoanelor. Avem tronsoane de urcare, tronsoane de intoarcere, tronsoane de legatura si tronsoane terminale. In functie de cat de late sunt treptele, recomandam unul sau doi balustri intermediari in dreptul fiecareia. Daca avem o balustrada de lemn cu suport balustri (adica balustrii nu se fixeaza in treapta ci pe un profil care se monteaza paralel cu mana curenta), atunci putem pune balustrii chiar mai desi. Sa avem insa in atentie si incarcarea unei balustrade cu prea mult.i balustri, nu am dori sa avem o balustrada care sa nu permita sa patrunda lumina.

Ca si balustri folositi, avem balustri de capat si balustrii intermediari. Pentru balustrii de capat folosim de regula balustri de 80mm grosime si 1200mm inaltime. la intoarceri, balustrii de capat pot fi mai lungi, pentru a putea prelua atat tronsonul care coboara cat si tronsonul care urca. In acest caz, recomandam balustri frezati, pentru ca utilajele noastre (orbest despre strung) nu ne permit lungimi foarte mari de balustri si oricum, la lungimi mari, exista sansa sa nu se pastreze similitudinea geometrica. Deci folosim balustri frezati cand folosim balustri de capat mai lungi de 1500mm.

Metoda de prindere a balustrilor.

Pentru balustrii de capat, folosim prindere laterala in contratreapta, in cel putin 3 puncte. Chiar daca avem balustrada in latimea scarii, vom prinde balustrii de capat in prima sau a doua contratreapta, in functie de configuratie. Pentru balustrii intermediari, prinderea se face in treapta cu cep si adeziv, iar in partea superioara ii prindem in mana curenta si prindem si mecanic, cu cuisoare la pistol cu aer comprimat. Daca avem balustrada cu suport balustri, evident, vom prinde balustrii intermediari pe suportul balustri in partea inferioara si pe mana curenta.

Probleme deosebite intampinam la prinderea balustradei din lemn la intoarceri. In functie de situatie, solutia ar putea fi un balustru mai inalt, cand avem o scara mai ingusta si nu am avea loc pentru mai multi balustri de capat. Balustrul mai inalt, de capat, devine sprijin atat pentru tronsonul care coboara, cat si pentru cel care urca.

Pentru tronsoanele plane, balustradele terminale, putem folosi un suport balustri static, pe care sa montam balustrii intermediari.

Pentru a satisface cat mai bine necesitatile clientilor nostri, toate produsele noastre se executa pe baza de comanda, la dimensiunile dorite. Va invitam sa ne contactati pentru cotatii de pret personalizate, in functie de complexitatea proiectului dumneavoastra.

CONTACTEAZA-NE ACUM!

Contact